• Aalborg Dentallaboratorium
  • Aalborg Dentallaboratorium

FØR/EFTER

I dag er det muligt at fremstille en helt naturlig udseende tandprotese, så ingen kan se, at der er tale om kunstige tænder.

Hver enkelt tand udformes individuelt og indfarves med toner og nuancer, og det kunstige tandkød modelleres, karakteriseres og indfarves med forskellige toner og blodårer. Resultatet er en meget naturtro protese, hvor der er taget højde for farver og former.

Samtidig har man mulighed for at "pynte" på fx meget skæve tænder eller skæmmende mellemrum, ligesom farven på tænderne kan gøres pænere - alt efter patientens ønske. Ofte anvendes et billede af patientens tænder fra før tænderne blev skæve, lange og misfarvede, så man kan arbejde hen imod det pæne smil, som patienten tidligere havde.

Tandproteser har intet med alder at gøre. Man ved, at vores gener eller arvemasse er meget afgørende for hvor længe vi får lov til at beholde de naturlige tænder. Parodontose er ofte årsag til at tænderne kommer til at stå fremad, ud af munden, sidde skæve eller med store mellemrum.

Nedenfor viser vi nogle eksempler med før- og efterbilleder, som viser hvordan kosmetisk uheldige tænder kan ændre et menneskes udseende. Efter-billederne viser hvordan tænderne er lavet om, så de passer til patientens ansigt, læber og udseende. Med en naturlig udseende tandprotese vil ingen kunne se, at der er tale om kunstige tænder.