• Aalborg Dentallaboratorium
  • Aalborg Dentallaboratorium

HELPROTESE

En helprotese er en tandprotese til dig, som har mistet alle dine naturlige tænder. Der kan være forskellige årsager til at man har mistet alle sine tænder, bl.a. store huller, paradentose, slid eller medfødt tandmangel. Helprotesen vil erstatte alle dine mistede tænder i kæben og samtidig støtte kinden, kæbeled og læber. Desuden vil den sikre, at din tyggeevne er velfungerende og den vil bevare dit naturlige udseende i ansigtet. Du kan have en helprotese i enten overkæben, underkæben eller begge steder på én gang, hvilket i daglig tale kaldes et gebis.

I starten kan det være svært at vænne sig til en helprotese. Du vil måske opleve midlertidig tygge- og taleproblemer, men dette vil dog hurtigt aftage med tiden.

UNDERKÆBEPROTESE

En underkæbeprotese fremstilles almindeligvis i akryl. Den kan også fremstilles med et tyndt metalskelet på implantater med tryklåse, hvilket gør protesen meget stærk og fastsiddende.

BLØD BASISPROTESE

En blød basisprotese kan være optimal for de patienter, som har et stort svind af knoglen i underkæben, hvilket kan medføre irritation og smerter. Den bløde basisprotese til afhjælpe problemet, og den vil opleves mere velsiddende og behagelig for patienten.

OVERKÆBEPROTESE

En overkæbeprotese fremstilles normalt med almindelig akrylgane. Den kan også fremstilles med en meget tynd metalgane, som vil være meget stærk. For patienter der føler ganen generende, kan den dg undværes såfremt protesen fremstilles på implantater og med tryklåse.